márna

Horgászat

A Dráva, mintegy másfél kilométeres Drávatamási szakaszának egy része kanyarból áll. Ezért helyenként 10-15 méter magas törő-partok is kialakultak, ahol a partba vájt lépcsőkön lehet megközelíteni a kialakított horgászhelyeket. Természetesen van laposabb partszakasz is. A meder mélysége változó. Néhol fokozatosan, máshol hirtelen, métereket változik, mélyül. Horgászhelyekből választhatunk homokos parttal szegélyezettet, amely napozásra is kiválóan alkalmas, és a víz sem túl mély, vagy gyorsabb folyású, akár 5-6 méteres vizet is. Itt található a Dráva magyarországi szakaszának egyik legmélyebb része a Drávatamási „Nagyforgó”. Ezen, a kisebb tó nagyságú részen, 15-16 méteres mélységet is mértek. 
Tavasztól a tél beálltáig jól fogható szinte minden keszegfajta: a dévérkeszeg, jászkeszeg és a szilvaorrú keszeg. A mély részeknek köszönhetően a márna és a ragadozó halak, egész évben foghatóak. Kitartó etetéssel, néhány amur is horogra akadhat. A téli hónapokban a titokzatos menyhalból is zsákmányolhatunk. 
A legtöbb esetben a fenekező módszer eredményes. De egy 6-7 méteres Bolognai bottal is eredményesen lehet úsztatni. A törő-part alatti részen gyönyörű domolykókat lehet lépre csalni. 

Parti horgászat

  • A közelben 3-4 hely közül választhatnak vendégeink. Ezek a helyek nem foglaltak, az íratlan szabályok szerint, érkezési sorrendben lehet elfoglalni és horgászni rajtuk. Ez az etetés szempontjából nem túl előnyös. Több napos etetés után egyszer csak egy idegent találunk a horgászhelyen.
  • A Drávaparti-ház két horgászhellyel rendelkezik:

  • a horgászhelyek igénybe vétele díjtalan
  • etetőanyag használata ajánlott, melyet igény esetén a partra szállítunk önköltségi áron
  • a horgászhelyeken esőbeálló, padok, asztal találhatóak
  • ​területi és napi jegyet is lehet már online vásárolni, itt: www.horgaszjegy.hu
  • napijegyek a kb. 3 km-re található Darány községben is vásárolhatóak 2.000,- forint/nap áron

Figyelem! Az eredményes horgászatot nem csak a holdállás, az időjárás, az etetés befolyásolja. Függ a víz állásától, színétől, amit előre megjósolni maximum egy napra lehet. De van, hogy még annyira sem. A folyó óráról – órára más képet mutat. Ez a kihívás maga! 

Horgászattal kapcsolatos egyéb információ, időpont egyeztetés, módosítás 

  • Kovács Attila, telefon: +36 70 3762880

Horgászhely igényüket kérjük, minden esetben jelezzék az Online-foglalási űrlap megjegyzés rovatában, vagy telefonon. Köszönjük.

Címkék: 

Feliratkozás RSS - márna csatornájára